iets anders willen, is hier een recept voor kipsaté: Saté Ajam.
Iets anders van smaak, maar net zo lekker en heel makkelijk te maken!
Wat heb je nodig:
- 500 gr. kipfilet.
- 4 eetlepels ketjap manis.
- 1 halve theelepel uienpoeder.
- 1 halve theelepel knoflookpoeder.
- 1 halve theelepel djahé.
- 1 halve theelepel kerrie djawa.
- 1 halve theelepel serehpoeder.
- 3 eetlepels zonnenbloemolie.
- Satestokjes
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Meng in een kom de ketjap en de kruiden.
- Leg de kipfiletblokjes erin en schep alles goed om.
- Laat dit minimaal 30 minuten marineren.
- Rijg de blokjes kipfilet na deze tijd aan de satestokjes.
- Roer de olie door de achtergebleven marinade en bestrijk de sate’s hiermee.
- Rooster de sate 7 tot 9 minuten boven de bbq of onder de grill. Regelmatig omdraaien en bestrijken met het marinademengsel.
Zo maak je het klaar:
Eet smakelijk!!!
Klik hier om het recept uit te printen