Pages

23 november 2012

Saté Babi

Nog een recept uit het Verre Oosten: Saté Babi!
Niet weg te denken bij de BBQ. Maar ook makkelijk klaar te
maken onder de grill of op de grillplaat. Erg lekker bij de nasi
of bami. Of met stokbrood en kruidenboter! En natuurlijk met
pinda satésaus!!!










Wat heb je nodig:

  • 500 gr. hamlappen of varkenslappen.
  • 4 eetlepels ketjap manis.
  • 1 a 1,5 theelepel sambal oelek of oelek trassi.
  • 1 theelepel uienpoeder.
  • 1 theelepel knoflookpoeder.
  • 1 theelepel ketoembar.
  • 1 halve theelepel djahé.
  • 1 halve theelepel djintan.
  • 1 halve theelepel laos.
  • 1 halve theelepel serehpoeder.
  • 1 halve theelepel koenjit.
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker.
  • 3 eetlepels zonnenbloemolie.
  • Satestokjes.


Zo maak je het klaar:

  1. Snij het vlees in blokjes.
  2. Meng in een kom de ketjap, sambal, basterdsuiker en de kruiden.
  3. Leg het vlees erin en schep alles goed om.
  4. Laat dit minimaal 30 minuten marineren.
  5. Rijg de blokjes vlees na deze tijd aan de satestokjes.
  6. Roer de olie door de achtergebleven marinade en bestrijk de sate’s hiermee.
  7. Rooster de sate 7 tot 9 minuten boven de bbq, onder de grill of op de grillplaat.    Regelmatig omdraaien en bestrijken met het marinademengsel.



Eet smakelijk!!!

Klik hier om het recept uit te printen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten