25 november 2012

Sate Ajam

Voor degene, die niet zo van vleessaté houden of gewoon eens
iets anders willen, is hier een recept voor kipsaté: Saté Ajam.
Iets anders van smaak, maar net zo lekker en heel makkelijk te maken!










Wat heb je nodig:

    • 500 gr. kipfilet.
    • 4 eetlepels ketjap manis.
    • 1 halve theelepel uienpoeder.
    • 1 halve theelepel knoflookpoeder.
    • 1 halve theelepel djahé.
    • 1 halve theelepel kerrie djawa.
    • 1 halve theelepel serehpoeder.
    • 3 eetlepels zonnenbloemolie.
    • Satestokjes


    Zo maak je het klaar:

      1. Snij de kipfilet in blokjes.
      2. Meng in een kom de ketjap en de kruiden.
      3. Leg de kipfiletblokjes erin en schep alles goed om.
      4. Laat dit minimaal 30 minuten marineren.
      5. Rijg de blokjes kipfilet na deze tijd aan de satestokjes.
      6. Roer de olie door de achtergebleven marinade en bestrijk de sate’s hiermee.
      7. Rooster de sate 7 tot 9 minuten boven de bbq of onder de grill. Regelmatig omdraaien en bestrijken met het marinademengsel.



      Eet smakelijk!!!

      Klik hier om het recept uit te printen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...