Wat is nou leuker en lekkerder dan je eigen koekjes bakken? Met onderstaand recept tover je binnen 55 minuten de heerlijkste zandkoekjes op tafel!
Ook leuk om bijv. een keer op een druilerige woensdagmiddag met de kinderen te doen...
Ook leuk om bijv. een keer op een druilerige woensdagmiddag met de kinderen te doen...
Wat heb je nodig:
90 gram boter (blueband roombotersmaak)
1 zakje vanillesuiker
5 gram bakpoeder
150 gram meel/bloem
75 gram witte basterdsuiker
1 eidooier
Verder heb je nodig:
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Stekertjes
Zo maak je het klaar:
1. Verwarm de oven voor op 180°c.
Doe de boter, basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom en roer dit goed door elkaar.
Doe de eidooier, de bakpoeder en de bloem erbij en kneed dit tot een elastisch deeg.
2. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik. Steek met de stekertjes vormpjes
uit het deeg en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.
3. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten
goudbruin. Laat ze na het bakken nog 15 minuten afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten