Pages

26 oktober 2012

Pannenkoeken - Basisrecept

Pannenkoeken, wie houdt daar nu niet van???
Makkelijk klaar te maken en met bijna alles te combineren.
Zoet of hartig, het kan allemaal! Lekker voor in het weekend of leuk voor bijvoorbeeld een kinderfeestje.

Hieronder vind je alvast het basisrecept.
Binnenkort volgen nog andere pannenkoekrecepten!


Wat heb je nodig:

  • 200 gram tarwebloem
  • mespunt zout
  • 2 eieren
  • 1/2 liter melk
  • ca.50 gram boter
  • eventueel 1 eetlepel suiker of een zakje vanillesuiker voor zoete pannenkoeken


Zo maak je het klaar:

  1. Roer de bloem met een mespunt zout door elkaar.Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven
  2. Voeg 2 dl. melk toe en roer dit alles met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Voeg als laatste de suiker toe.
  3. Laat het beslag 30 minuten rusten
  4. Verhit een klontje boter in een pan met anti baklaag en schep met een soep opscheplepel het beslag in de pan en laat het beslag alle kanten uitvloeien,door de pan scheef te houden.
  5. Bak de pannenkoeken op een halfhoog vuur aan beide zijden licht bruin.
  6. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water.


Eet smakelijk!!!

Klik hier om het recept uit te printen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten