21 oktober 2012

Hongaarse Goulash

Dit recept heb ik al heel vaak klaar gemaakt!
Het is héél erg lekker en eigenlijk best simpel.


Wat heb je nodig:

600 gram doorregen runderlappen
100 gram Blueband
50 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 rode paprika's
2 groene paprika's
2 eetlepels bloem
1,5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 blikje tomatenstukjes(400 gram)
1 dl rode wijn
2 dl vleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappels
250 gram spercieboontjes

Verder heb je nodig:
Een grote braadpan
Snijplank
Keukenmes


Zo maak je het klaar:

1. Snij het vlees in stukken en wentel ze door de bloem.
Verhit de margarine in de braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin. Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.

2. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Maak de paprika's schoon en snij ze in stukken.
Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.
Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee.

3. Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
Voeg de tijm toe en breng het geheel aan de kook. Laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes(op een vlamverdeler) sudderen.

4. Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Haal de sperciebonen af en snij ze in drieën.
Schep de aardappelblokjes en spercieboontjes door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar.

Lekker met grof volkorenbrood of rijst.

Eet smakelijk!!!


Klik hier om het recept uit te printen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...